Добрата серия на варненските баскетболисти приключи.Рилски спортист записа девета поредна и

...
Добрата серия на варненските баскетболисти приключи.Рилски спортист записа девета поредна и
Коментари Харесай

Рилски спортист се оказа прекалено силен за Черно море Тича

Добрата серия на варненските баскетболисти завърши.

Рилски спортист записа девета поредна и общо 15-а победа в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът на Любомир Киров надигра Черно море Тича като гост с 97:75 (30:17, 32:27, 18:15, 17:16) в дуел, изигран в зала " Христо Борисов " във Варна, написа bgbasket.com.

След тази среща спечелилите са с баланс 15-5 и се закотвят на втора позиция в класирането, до момента в който варненци остават на шесто място с 9 триумфа и 11 провали. За Рилски спортист предстои посещение на Ямбол на 10 февруари, докато Черно море Тича ще се изправи срещу Академик Пловдив като посетител същия ден.

С екипа на " моряците " за първи път на терена този сезон се появи Иван Спиров, а в листата за мача липсваше Мартин Йорданов. За " Рилецо " в състава не бяха Крис Минков и Джо Лоусън.

Двубоят стартира равностойно, само че последователно гостите стигнаха до лека преднина от 5 точки след тройка на Майкълин Скот. Домакините съумяха да смъкват изоставането си до тъкмо след поредност от сполучливи наказателни удари, само че баскетболистите на Любомир Киров направиха серия от 9:0, с цел да създадат разликата за първи път в мача двуцифрена - 22:12. До края на интервала " Рилецо " резервира лидерската позиция, като даже усили задатъка си, отбелязвайки 30 точки против едвам 17 за Черно море.

Рилски състезател въобще не смяташе да понижа оборотите, като доникъде на втората четвърт разликата стигна и 20 точки - 47:27. Къртис Джоунс напомни за себе си с две следващи тройки - първите за варненци от началото на срещата, а Констадин Лазаров свали изоставането на отбора си до 16 точки, след два сполучливи наказателни удара. Алекс Симеонов и Александър Янев обаче се погрижиха да върнат задатъка на отбора си още веднъж на 20 при 55:35. До почивката домакините още веднъж съумяха да понижат разликата, само че не съумяха да падне под 15 точки, а в последната офанзива от полувремето Чавдар Костов наниза тройка със сирената за 62:44.

След подновяването на играта резултатността на двата състава фрапантно падна, като след 6 минути игра отборите си бяха отбелязали едвам по 8 точки. Тач Ънру бе осъден поради реакция след осъществено нарушаване, а две минути по-късно технческо получи и пейката на " моряците ". Същото наказване сполетя и Алън Арнет, който също реагира на отсъденото му нарушаване от съдиите. Разликата в това време обаче падна до 13 точки - 57:71 след тройка на Венелин Христов. Къртис Джоунс и Алекс Симеонов получиха травми в глезена, но Джоунс бързо съумя да се върне в игра. Рилски състезател навакса точките разлика от интервала, а със сирената Алън Арнет направи мощна забивка за 80:59.

Черно море Тича не спря с опитите си за поврат и през последната десетка, само че след 7 минути игра отборът бе записал едвам 9 точки против 12 за съперника. Пейката на Рилски състезател също получи техническо нарушаване, само че това не промени обстановката за " моряците ". Всички състезатели, записани в тимовия лист на гостите, получиха опция за изяви на терена, до момента в който за домакините минути не получи Берк Мехмед. Края на срещата не изчака и Майкълин Скот, защото получи травма в коляното и се наложи да седне на пейката. Така до края на срещата Рилски състезател остана само да оформи крайния резултат, с цел да се поздрави с 15-ата си победа, печелейки всеки един от четирите интервала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР